از نظر عملکرد تفاوتی ندارند. از کنار هم قرار دادن تعدادی سلول خورشیدی (PV Cell) یک ماژول خورشیدی (PV Module) ساخته میشود. از قرار دادن چند ماژول خورشیدی (PV Module) در کنار هم یک صفحه خورشیدی (PV Panel) ساخته میشود که عموماً در مصارف بزرگ ردیفهای زیادی از صفحه خورشیدی (PV Panel) در کنار هم قرار میگیرند و یک سری خورشیدی (PV Array) تشکیل میدهند. به عبارتی صفحه یا پنل خورشیدی تشکیل شده است از تعدای سلول خورشیدی که بصورت سری به یکدیگر وصل شده اند.
Monthly Archive: شهریور ۱۳۹۷
Permanent link to this article: http://peg-co.com/home/%d8%aa%d9%81%d8%a7%d9%88%d8%aa-%d8%b3%d9%84%d9%88%d9%84-%d8%ae%d9%88%d8%b1%d8%b4%db%8c%d8%af%db%8c-%d8%a8%d8%a7-%d9%be%d9%86%d9%84-%d8%ae%d9%88%d8%b1%d8%b4%db%8c%d8%af%db%8c/
تفاوت بین دیزل ژنراتور با یو پی اس
مقدمه:
قطع برق در مواقع گوناگون و گاها ضروری٬مشکلات زیادی برای افراد ایجاد می کند.
علاوه بر قطع برق به عنوان بنیادی ترین مشکل برق سراسری ، نوسانات ایجاد شده بر روی برق شهر بعضی اوقات باعث صدمه دیدن تجهیزات و وسایل خانگی و صنعتی نظیر تلویزیون ، کامپیوتر و… می شود.
ژنراتور ها و یو پی اس ها هر دو وظیفه ی تامین برق مورد نیاز دستگاه ها را در هنگام قطعی برق دارند اما با یکدیگر تفاوت هایی دارند که شناخت این تفاوت ها به شما در خرید یک دستگاه مناسب برای تجهیزاتتان کمک خواهد کرد.
برخی بر این باورند که با ژنراتور دیگر نیازی به یو پی اس نداشته و می توانند یک سیستم برق بدون نویز و نوسان را داشته باشند.
اما باشناخت بهتر یو پی اس ها و ژنراتورها می توان تشخیص که کدام گزینه بهتر است؟
آیا ژنراتورها جایگزین خوبی برای یو پی اس ها هستند؟
آیا می توان به طور همزمان از یو پی اس و موتور برق(ژنراتور ) استفاده کرد؟
در ادامه با بررسی مزایا و معایب موتور برق های قدیمی و مدرن ترین یو پی اس ها به پاسخ این سوالان پی خواهید برد.
تفاوت های ژنراتور و یو پی اس:
دیزل ژنراتور ها با سوخت های فسیلی کار می کنند و در هنگام قطع برق پس از حدود چند ثانیه وارد مدار می شوند.
به دلیل ماهیت آنها نیاز به نگهداری ، محلی برای ذخیره سوخت و دارای سر و صدا هستند.
ژنراتورها هنگام قطع برق سبب ایجاد وقفه می شوند ولی یو پی اس (UPS) هیچ گونه وقفه ای را ایجاد نمی کند.
یکی دیگر از مشکلات ژنراتورها و موتور برق ها تغییر فرکانس آنها به دلیل تغییر سرعت موتور است که باعث به هم خوردن سنکرونیزاسیون در وسایلی می شود که با برق شهر سنکرون شده اند.
یو پی اس ها همزمان که وظیفه ی تامین برق تجهیزات شما را به عهده دارند از این تجهیزات در برابر اختلالات شهری و رعدو برق محافظت میکنند.
دستگاه ها و تجهیزاتی که ممکن است مورد آسیب قرار بگیرند و تعمیر یا تعویض آن ها شامل هزینه ی زیادی می شود بهتر است به جای ژنراتور برای تامین برق آن ها از یو پی اس استفاده کرد.
از ویژگی های بارز یو پی اس ها تامین برق بدون وقفه است.
مدت زمانی که ژنراتورها فعال می شوند و برق ذخیره را وارد جریان می کنند خیلی بیشتر از یو پی اس ها می باشند.
برخی از یو پی اس ها این قابلیت را دارند که بدون وقفه و خاموش شدن دستگاه ها برق مورد نیاز را از طریق باتری تامین نمایند.
استفاده از برق ژنراتور به تنهایی باعث خاموش و یا ریست شدن تجهیزات خواهد شد.
از بین رفتن اطلاعات و حافظه دستگاه از معایب استفاده از ژنراتور ها خواهد بود.
با توجه به این نکته برخی هم از ژنراتور و هم یو پی اس برای تامین برق استفاده می کنند.
در این شرایط یو پی اس وظیفه ی حفاظت از منبع تغذیه و تامین برق اولیه ی دستگاه را به عهده داشته و پس از آن ژنراتور فعال شده و تا زمان اتصال دوباره، برق مورد نیاز تجهیزات را تامین می کند.
از معایب ژنراتور ها همچنین می توان به سرو صدای زیاد آن ها و سوخت آن ها اشاره کرد.
برای نگهداری از ژنراتورها باید محلی نیر برای نگهداری منبع تغذیه ژنراتور یعنی سوخت فسیلی تعبیه نمود.
در برخی مواقع نیز تغییر سرعت موتور سبب تغییر فرکانس خواهد شد.
این موضوع باعث به هم خوردن سنکرونیزاسیون در وسایلی می شود که با برق شهر سنکرون شده اند.
در بسیاری از کاربرد های حساس ، ژنراتور ها در کنار یو پی اس مورد استفاده قرار می گیرند تا پس از قطع برق شهر و پیش از وارد شدن ژنراتور ، یو پی اس توان خروجی را تامین کند.
پس از ورود ژنراتور به مدار نیز یو پی اس ولتاژ و فرکانس خروجی ژنراتور را تثبیت می کند.
Permanent link to this article: http://peg-co.com/home/%d8%aa%d9%81%d8%a7%d9%88%d8%aa-%d8%a8%db%8c%d9%86-%d8%af%db%8c%d8%b2%d9%84-%da%98%d9%86%d8%b1%d8%a7%d8%aa%d9%88%d8%b1-%d8%a8%d8%a7-%db%8c%d9%88-%d9%be%db%8c-%d8%a7%d8%b3/
کاربرد سیستم برق خورشیدی در بخش کشاورزی
کاربرد اصلی برق تولید شده از انرژی خورشیدی در کشاورزی، استفاده از آن برای تامین برق پمپ های آبیاری است. همانطور ، در این کاربرد می توان با حذف باتری، از منبع هوایی به عنوان محلی برای ذخیره آب در ساعات آفتابی استفاده کرد. البته در هر سیستم بنا به شرایط کاربرد باید طراحی مناسب صورت گیرد.
علاوه بر این در گلخانه ها میتوان از پانل های خورشیدی بعنوان سقف استفاده کرد. در این کاربرد، برق تولید شده می تواند به مصرف گلخانه رسیده یا به شبکه سراسری تزریق شود. در این حالت با طراحی مناسب و یا استفاده از پانل هایی که بخشی از نور خورشید را از خود عبور می دهند می توان از نور خورشید در داخل گلخانه نیز استفاده نمود. تکنولوژی تولید پانل هایی که بتوانند بخش عمده ای از نور خورشید را از خود عبور داده و در عین حال برق تولید کنند نیز در حال توسعه است.لازم به توضیح است این نوع پنل ها که قسمتی از نور خورشید از آنها عبور میکند در صنعت پنجره های خورشیدی هم که در برج ها و آپارتمانهای مسکونی استفاده میشوند کار برد دارند.
Permanent link to this article: http://peg-co.com/home/%da%a9%d8%a7%d8%b1%d8%a8%d8%b1%d8%af-%d8%b3%db%8c%d8%b3%d8%aa%d9%85-%d8%a8%d8%b1%d9%82-%d8%ae%d9%88%d8%b1%d8%b4%db%8c%d8%af%db%8c-%d8%af%d8%b1-%d8%a8%d8%ae%d8%b4-%da%a9%d8%b4%d8%a7%d9%88%d8%b1%d8%b2/
ساختار صفحه های خورشیدی
صفحهٔ خورشیدی از مونتاژ سلولهای خورشیدی بوجود میآید. از آنجا که یک صفحهٔ خورشیدی مقدار محدودی انرژی تولید میکند، به همین دلیل تأسیسات شامل چند صفحهٔ خورشیدی هستند. صفحههای خورشیدی انرژی نورانی خورشید را به انرژی الکتریکی تبدیل میکنند. صفحات خورشیدی، از ترکیبات نیمه هادی ساخته شدهاند که وظیفه آنها تبدیل انرژی نورانی خورشید به انرژی الکتریکی میباشد. این صفحات با نام فتوولتائیک (PhotoVoltaic) یا سولار (Solar) شناخته میشوند. صفحات فتوولتائیک (PhotoVoltaic) از نظر تکنولوژی به ۳ دسته تقسیمبندی میشوند.
- صفحات فتوولتائیک پلی کریستال (Photovoltaic Polycrystalline Panels)
- صفحات فتوولتائیک مونوکریستال (Photovoltaic Monocrystalline Panels)
- صفحات فتوولتائیک نواری (Thin Film).
در حال حاضر، اکثر سلولها و صفحه های خورشیدی موجود در بازار از جنس سلولهای خورشیدی نسل اول یا همان سلولهای سیلیکونی بلوری هستند. فناوری سلولهای خورشیدی سیلیکونی به دهه ۱۹۷۰ میلادی باز میگردد و این سلولها توانسته اند جای خود را به عنوان ابزاری مناسب جهت تبدیل انرژی پاک خورشیدی به انرژی الکتریکی در جوامع مختلف پیدا کنند. با این حال، سلولهای نسل اول دارای مشکلاتی هستند. در نسل دوم سلولهای خورشیدی که از آنها با نام سلولهای خورشیدی لایه نازک یاد میشود، سعی شده است تا مشکلات سلولهای نسل اول مرتفع گردد.
از جمله مشکلات سلولهای خورشیدی سیلیکونی بلوری میتوان به ابعاد و وزن زیاد آنها اشاره نمود. سیلیکون بلوری به دلیل ماهیت کریستالی خود، جاذب خوبی برای نور خورشید محسوب نمی شود و به همین سبب، ضخامت زیادی از آن باید به کار رود تا بتواند میزان مناسبی از نور خورشید را جهت فرایند فوتوولتائیک جذب کند. این ضخامت زیاد باعث سنگین شدن پنلهای خورشیدی از جنس سیلیکون می شود که در کاربردهای عملی چالش برانگیز است. از دیگر مشکلات سلولهای سیلیکونی، ادواتی هستند که برای حفاظت از آنها به کار میروند. برای مثلا، به دلیل واکنش سیلیکون با گرد و غبار، جهت حفاظت از پنلهای سیلیکونی روی سطح آن محافظی از جنس شیشه قرار میدهند که این محافظ نیز به نوبه خود، علاوه بر سنگین کردن پنل، امکان شکستن و ایجاد آسیب های فیزیکی را نیز در آن به وجود می آورد. در جوانب سلولهای سیلیکونی نیز از قابهای آلومینیومی استفاده میشود که هزینه بر بوده و در هنگام نصب پنل، با مشکلاتی همراه است. معایب دیگر سلولهای خورشیدی سیلیکونی این است که در هوای ابری یا تحت سایه عملکرد خوبی نداشته و خاموش میشوند.
سلولهای نسل دوم سعی میکنند تا با استفاده از مواد جدید، علاوه بر کاهش قیمت پنلهای خورشیدی، مشکلات پنلهای سیلیکونی را نیز از بین ببرند. از مهمترین سلولهای خورشیدی نسل دوم میتوان به خانواده I–III–VI2 اشاره نمود که مهمترین آنها سلولهای CIGS هستند. همان طور که از نام آنها بر می آید، این خانواده سلولهای خورشیدی از عناصر گروههای I، III و VI2 جدول تناوبی تشکیل شده اند. این ترکیب عناصر چند ویژگی فوق العاده دارند که برای کاربردهای فوتوولتائیک عالی هستند. از جمله خواص این مواد، ضریب جذب اپتیکی بالا (۱۰۵) است. به عبارت دیگر، این مواد می توانند در ضخامتهای بسیار کم، تمام نور خورشید را جذب کنند به نحوی که تنها ضخامت ۱۰۰ تا ۳۰۰ نانومتری از این مواد برای ساخت سلول خورشیدی مناسب میباشد. از دیگر ویژگی های این دسته از سلولهای خورشیدی این است که با تغییر نسبت خود مواد و بدون آلایش اضافی میتوان نیمرساناهای نوع n یا p تولید کرد به این معنی که فرایند ساخت این سلولها به تعداد مراحل کمتری از سلولهای سیلیکونی نیاز دارد. همچنین، این مواد میتوانند گاف انرژی بین ۱٫۰۵ تا ۳٫۴۷ الکترون ولت را پوشش دهند که در ساخت سلولهای خورشیدی دست طراح را باز می گذارد.
همانطور که گفته شد، سلولهای خورشیدی CIGS بسیار نازک هستند. ضخامت ناچیز این سلولها این قابلیت را به وجود می آورد که روی انواع زیرلایه های مختلف ساخته شوند. یعنی میتوان سلولهای CIGS را به صورت منعطف و حتی روی پلاستیک ساخت. قابلیت انعطاف پذیری این سلولها، درهای جدیدی از کاربرد سلولهای خورشیدی را برای بشر باز میکند. برای مثال میتوان پنلهای خورشیدی را لوله کرد و همراه خود حمل نمود! یکی دیگر از ویژگیهای پنلهای منعطف لایه نازک این است که بر خلاف پنلهای سیلیکونی برای نصب، به تجهیزات خاصی احتیاج ندارند و میتوان با چسب دو طرفه آنها را به سطح مورد نظر چسباند. شکل این سلولها بر خلاف سلولهای سیلیکونی تعداد سلولهای استانداردی دارند، ثابت نبوده و میتوان آنها را برای کاربردهای مختلف و در ابعاد مختلف برید و استفاده نمود. یکی دیگر از مزایای سلولهای CIGS این است که عملکرد این سلولها در زیر سایه و حتی در هوای ابری نیز مطلوب میباشد. نقطه ضعف سلولهای CIGS این است که به دلیل استفاده از عنصر گالیم در ساختار این سلول، قیمت آن اندکی بیشتر از سلولهای سیلیکونی موجود است. با این وجود، از مزایایی که برای آن گفته شد، نمیتوان چشم پوشی نمود. به طور کلی، استفاده از پنلهای خورشیدی CIGS در مناطق شهری و حتی در مناطقی که روزهای ابری آن زیاد است، بسیار به صرفه تر از سلولهای سیلیکونی بوده و میتوان انتظار داشت که به زودی شاهد رشد استفاده از این سلولها در اطراف خود باشیم.
انواع کاربرد صفحه های خورشیدی:
- سیستمهای مستقل از شبکه سراسری برق
- سیستمهای متصل به شبکه سراسری برق
- سیستمهای هیبرید.
Permanent link to this article: http://peg-co.com/home/%d8%b3%d8%a7%d8%ae%d8%aa%d8%a7%d8%b1-%d8%b5%d9%81%d8%ad%d9%87-%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%ae%d9%88%d8%b1%d8%b4%db%8c%d8%af%db%8c/
صاعقه گیر پد هلیکوپتر یا هلی پورت
مقدمه:
ممکن است واژه heli port به گوش تان آشنا باشد.
این واژه در فارسی تحت عناوین بالگردگاه و بالگردنشین ترجمه شده است.
همانطور که حدس زدید، هلی پورت در واقع محل فرود بالگرد می باشد.
یک هلی پورت می تواند یک جایگاه فرود داشته باشد یا اینکه شامل چند جایگاه فرود باشد که هر جایگاه خود تحت نام هلی پد شناخته می شود.
سازه هلی پورت را می توان از مصالح مختلفی مانند فولاد، بتن و آلومینیوم و یا ترکیبی از دو یا چند مصالح ساخت.
اخیراً سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی تهران چک لیستی ارائه نموده که استقرار بالگردگاه بر فراز کلیه ساختمانهای دارای ۱۶ طبقه و بیشتر را الزامی می کند.
این سازمان در نظر دارد به زودی این مورد را به ۸ طبقه کاهش دهد.
محل استقرار بالگرد باید چند ویژگی داشته باشد.
برخی از این ویژگی ها عبارتند از :
به آسانی و از فواصل دور توسط خلبان بالگرد قابل رویت باشد.
استحکام کافی در مقابل نشست و برخاست بالگرد داشته باشد.
راه دسترسی مناسبی داشته باشد.
بالگردگاه می تواند به صورت اختصاصی باشد یا اینکه استیجاری باشد.
همچنین بالگردگاه می تواند به صورت پرتابل نیز طراحی و ساخته شود.
در برخی موارد حتی تراک هایی به همین منظور طراحی و ساخته می شوند، به نحوی که بالگرد امکان فرود در محل های مختلف را داشته باشد.
موارد عمده استفاده از بالگردگاه :
-امداد و نجات هوایی در صوانح و بلایای طبیعی
-جهت سرویس آمبولانس هوایی
-عملیات تعیقب و گریز هوایی
-مقاصد شخصی و جابجایی های پرهزینه
دلایل ساخت بالگردگاه بر بام برجها :
– جلوگیری از انسداد راه های ارتباطی در صورت قرارگیری بالگردگاه در این محلها.
– پرهیز از برخورد بالگرد با عوارض طبیعی و مصنوعی مانند درخت و کابل برق.
– کاهش آلودگی صوتی ناشی از چرخش پره بالگرد.
– عدم نیاز به تهیه فضای اضافی بر روی زمین به ویژه زمانی که قیمت متر مربع آن بالا باشد.
– جلوگیری از تهدیداتی که ممکن است به واسطه افراد خرابکار متوجه بالگرد شود.
صاعقه گیر پد هلیکوپتر:
کلیه سیستم های نصب شده برقی در هلی پد یا محل فرود هلیکوپتر شامل سیستم روشنایی و ناوبری و همچنین صاعقه گیر بایستی به سیستم ارت استاندارد که ویژگی های آن در ICAO بطور کامل تشریح شده است مجهز گردند.
قیمت صاعقه گیر اکتیو آذرخش
Permanent link to this article: http://peg-co.com/home/%d8%b5%d8%a7%d8%b9%d9%82%d9%87-%da%af%db%8c%d8%b1-%d9%be%d8%af-%d9%87%d9%84%db%8c%da%a9%d9%88%d9%be%d8%aa%d8%b1-%db%8c%d8%a7-%d9%87%d9%84%db%8c-%d9%be%d9%88%d8%b1%d8%aa/
محاسبه تعداد مقره در خطوط هوایی برق
مقدمه:
یکی از اجزاء مهم شبکههای فشار قوی، مقرهها میباشد.
که بر حسب ولتاژ مورد استفاده و شرایط محیطی از نظر آلودگی و رطوبت، شکل خاصی به خود میگیرند.
جنس مقره ها در سنوات گذشته از چینی و یا سرامیک بودند.
و در دهه های اخیر از جنس سلیکونی میباشند.
وظایف مقرهها در شبکهها را میتوان به صورت زیر بیان نمود:
۱. تحمل وزن هادیهای خطوط انتقال و توزیع برای نگهداری سیمهای هوایی روی پایهها و دکلها در بدترین شرایط .
(یعنی موقعی که ضخامت یخ و برف تشکیل شده روی سیمها در حداکثر مقدار باشد) را داشته باشد.
اصولاً باید بتوانند بیشترین نیروهای مکانیکی وارد شده بر انها را تحمل کنند.
۲. عایق بندی هادیها و زمین و بین هادیها با یکدیگر به عهده مقره است.
یعنی مقرهها باید از استقامت الکتریکی کافی برخوردار باشند تا بتوانند بین فازهای شبکه و دکلها که متصل به زمین هستند ایزولاسیون کافی برای تحمل ولتاژ فازها را داشته باشند.
استقامت الکتریکی آنها باید در حدی باشد که در بدترین شرایط یعنی:
در حضور رطوبت،
باران،
آلودگی
و بروز صاعقه با ولتاژ بالا دچار شکست کامی الکتریکی نشوند.
محاسبه و تعیین تعداد مقره های مورد نیاز:
مقره های لازم برای سطوح مختلف ولتاژی خطوط هوایی بصورت جدول تهیه شده است.
این جدول بر اساس شکل و جنس مقره و رطوبت هوا و میزان ولتاژ برق شبکه هوایی محاسبه و جهت سهولت کار مهندس طراح تهیه شده است.
Permanent link to this article: http://peg-co.com/home/%d9%85%d8%ad%d8%a7%d8%b3%d8%a8%d9%87-%d8%aa%d8%b9%d8%af%d8%a7%d8%af-%d9%85%d9%82%d8%b1%d9%87-%d8%af%d8%b1-%d8%ae%d8%b7%d9%88%d8%b7-%d9%87%d9%88%d8%a7%db%8c%db%8c-%d8%a8%d8%b1%d9%82/
انواع ارت سنج
مقدمه:
همانگونه که میدانید ارت سنج وسیله ای است برای اندازه گیری مقاومت الکتریکی چاه ارت و این وسیله در مبحث ارت از کاربرد بالایی برخوردار است.
زیرا با توجه به حساسیت تجهیزات الکتریکی و همچنین اهمیت ایمنی افراد اندازه گیری دقیق مقاومت الکتریکی چاه ارت احداثی مهم میباشد .
ارت سنج در انواع مختلف در بازار موجود است که دراین مقاله چندین نمونه بشرح زیر معرفی شده است
ارت سنج دوسیمه
قابلیت اندازه گیری :
مقاومت الکتریکی:۰~۲۰۰/۲۰۰۰Ω
ولتاژ:۳۰۰ V AC/DC
دارای حافظه تا ۱۰۰ مقدار اندازه گیری
دارای فیلتر در برابر نویز الکتریکی
استفاده آسان بدون نیاز به میله و تجهیزات جانبی
قابلیت اندازه گیری ارت در مکانهایی که به چاه دسترسی نداریم
( با استفاده از سیم نول و سیم ارت)
فروش ویژه صاعقه گیر آذرخش
ارت سنج دیجیتال چهار ترمینال
قابلیت اندازه گیری:
مقاومت الکتریکی:۰~۲۰Ω /۲۰۰Ω /…/۲۰۰KΩ
ولتاژ الکتریکی : ۰ ~ ۲۰۰ V AC
دقت بسیار بالا
قابلیت اندازه گیری مقاومت ویژه خاک
دارای حافظه داخلی تا ۸۰۰ مقدار
قابلیت اتصال به PC توسط USB جهت نمایش داده ها ، محاسبه و رسم گرافهای مربوطه
ارت سنج دیجیتال سه ترمیناله
قابلیت اندازه گیری:
مقاومت الکتریکی:۰~۲۰Ω /۲۰۰Ω /۲۰۰۰Ω
ولتاژ الکتریکی : ۰ ~ ۲۰۰ V AC
ارتسنج دیجیتال چهار ترمیناله پیشرفته
قابلیت اندازه گیری:
مقاومت الکتریکی: ۰٫۰۲Ω ~ ۳۰۰KΩ
دقت بسیار بالا: ۰٫۰۰۱ Ω
قابلیت اندازه گیری مقاومت به روشهای :
۳pole,4pole,3pole & 4pole , 3pole & 4pole with Current Clamp,Double Clamps,R~2pole, R~2/4pole,RK
دیگر قابلیت ها:
اتصال به کامپیوتر توسط کابل USB توسط آدابتور مربوطه
دارای حافظه داخلی
ارت سنج کلمپی
قابلیت اندازه گیری :
مقاومت الکتریکی:۰~۲۰٫۰/۱۵۰۰Ω
جریان:۱۰۰mA~30A AC
دارای حافظه تا ۱۰۰ مقدار اندازه گیری
دارای فیلتر در برابر نویز الکتریکی
استفاده آسان بدون نیاز به میله و تجهیزات جانبی
توجه: این دستگاه برای مکانهایی که بیش از یک چاه ارت دارند قابل استفاده می باشد.
-
ارتسنج دیجیتال
قابلیت اندازه گیری:
مقاومت الکتریکی: ۰٫۰۱Ω ~ ۴۰۰۰Ω
ولتاژ: ۰ ~ ۳۰۰V AC
قابلیت اندازه گیری مقاومت به روشهای ۲Pole , 3pole
Permanent link to this article: http://peg-co.com/home/%d8%a7%d9%86%d9%88%d8%a7%d8%b9-%d8%a7%d8%b1%d8%aa-%d8%b3%d9%86%d8%ac/
ویژگی های کابل های فیبر نوری
مقدمه:
فیبر نوری رشتهٔ باریک و بلندی از یک مادّهٔ شفاف مثل شیشه(سیلیکا) یا پلاستیک است که میتواند نوری را که از یک سرش به آن وارد شده، از سر دیگر خارج کند.
فیبر نوری داری پهنای باند بسیار بالاتر از کابلهای معمولی میباشد.
با فیبر نوری میتوان دادههای تصویر، صوت و دادههای دیگر را به راحتی با پهنای باند بالا تا ۱۰ گیگابیت بر ثانیه و بالاتر انتقال داد.
امروزه مخابرات فیبر نوری، به دلیل پهنای باند وسیعتر در مقایسه با کابلهای مسی، و تأخیر کمتر در مقایسه با مخابرات ماهوارهای از مهمترین ابزار انتقال اطلاعات محسوب میشود.
فروش ویژه صاعقه گیر اکتیو آذرخش
بر اساس ویژگی های زیر ، فیبر های نوری را میتوان به دسته های مختلفی تقسیم نمود:
-
انواع کابل فیبر نوری بر اساس اشعه گذرنده از آنها
-
انواع کابل فیبر نوری بر اساس ساختار مادهای آنها
-
انواع کابل فیبر نوری بر اساس ترکیب مواد مربوط به هسته
-
انواع کابل فیبر نوری بر اساس دو ویژگی اول و سوم
-
انواع کابل فیبر نوری بر اساس محیط
فروش ویژه صاعقه گیر اکتیو آذرخش
انواع کابل فیبر نوری بر اساس اشعه گذرنده از آنها
۱٫ فیبر های نوری تک حالته (Single-Mode) :
این نوع از فیبر ها، هسته های کوچکی دارند (قطری در حدود ۱۰× ۳/۵ ایـنچ یـا ۹ میکـرون) .
و مـی تواننـد نـور لیـزر مـادون قرمـز ( با طول موج ۱۳۰۰ تا ۱۵۵۰ نـانومتر ) را درون خـود هدایت کنند .
(بمنظور ارسال یک سیگنال در هر فیبر استفاده می شود. نظیر تلفن)
۲٫ فیبرهای نوری چند حالته (Multi-mode):
این نوع از فیبر ها هسته های بزرگتری دارند (قطـری در حدود ۱۰× ۲/۵ اینچ یا ۵/۶۲ میکرون) .
و نور مادون قرمـز گسـیل شـده از دیودهـای نـوری موسوم به LED ها را ( با طول موج ۸۵۰ تا ۱۳۰۰ نانومتر ) درون خود هدایت مـی کننـد.
(بمنظـور ارسال چندین سیگنال در یک فیبر استفاده می شود. نظیر شبکه های کامپیوتری)
۳٫ برخی از فیبر های نوری از پلاستیک ساخته می شوند:
این فیبر ها هسـته بزرگـی ( بـا قطـر۴٫/. inch یا یک میلیمتر) دارند.
و نور مرئی قرمزی را که ازLED ها گسـیل مـی شـود (طـول مـوجی برابر با ۶۵۰ نانومتر) هدایت می کنند.
کابل SM بسیار گرانتر است و در مقایسه با کابل MM شعاع انحنای نسـبتا بـالایی دارد، کـه کـار بـا آن را سخت تر می کند.
بیشتر LAN های فیبر نوری از کابل چند حالته استفاده می کنند، که علی رغم کـارایی کمتـر نسبت به کابل تک حالته باز هم از کابل مسی بسیار بهتر است.
شرکت های تلفنی و تلویزیون کـابلی نیـز بـه استفاده از فیبر تک حالته تمایل دارند زیرا باید داده های بیشتری را منتقل کنند و در فواصل دورتری گسـترده شوند.
کابل های فیبر نوری در پیکربندی های مختلف وجود دارند، زیرا این کابل مـوارد اسـتفاده فراوانـی دارد.
درکابل های SM فقط یک رشته فیبر وجود دارد.
در کابل های چندتایی ۷ تا ۲۴ رشته فیبر در یـک حفـاظ قـراردارند، که می توان آنها را در هر سر برای موارد استفاده مختلف تقسیم کـرد.
از آنجـا کـه کابـل فیبـر نوری مشکلات کابل مسی همچون EMI و مکالمه متقاطع را ندارد می توان تعـداد زیـادی رشـته فیبـر را بـا هـم دسته بندی کرد بدون اینکه مثل کابل UTP نیاز به هم تابیـدن آنهـا باشـد و یـا در مـورد تضـعیف سـیگنال نگرانی وجود داشته باشد.
فروش ویژه صاعقه گیر اکتیو آذرخش
انواع کابل فیبرنوری بر اساس ساختار مادهای آنها
-
۱- فیبر نور شیشه ای
-
۲- فیبر نور پلاستیکی
-
۳- فیبرنوری سیلیکا با روکش پلاستیکی ( PCS )
انواع کابل فیبر نوری بر اساس ترکیب مواد مربوط به هسته
۱٫ فیبرنوری با ضریب شکست پله ای
۲٫ فیبرنوری با ضریب شکست مرحلهای ( تدریجی )
انواع کابل فیبرنوری بر اساس دو ویژگی اول و سوم
۱٫ فیبرنوری Multi-Mode با ضریب شکست پله ای (فیبرهای نوری چند حالته با تغییر ناگهـانی در مـرز هسـته و روکـش ):
در ایـن نـوع فیبـر کـه اصـطلاحا بـه Step Index Multi Fiber مشهورند، ابتدا لایه هسته را با ضریب شکست و قطر مشخص می سازند، و سپس بر روی آن یک لایه روکش با ضریب شکست کمتر می نشانند.
بـدین ترتیـب فیبـری پدیـد مـی آیـد کـه ضـریب شکست آن در مرز بین هسته و روکش به صورت ناگهانی (پلکانی) تغییر می کند.
در این نوع فیبر مشکل “پهن شدگی پالسها درزمان” وجود دارد.
امروزه ایـن نـوع کابـل بـه نـدرت و آن هـم بـرای کاربردهای خاص و سرعت پایین تولید می شود.
۲٫ فیبرنوری Multi-Mode با ضریب شکست مرحله ای (فیبر های نوری چنـد حالتـه بـا تغییـر تدریجی ضریب شکست در مرز هسته و روکش):
در این نوع فیبر کـه اصـطلاحا بـه Graded Index Multi Mode Fiberشهرت یافته اند، ضریب شکست هسته به آرامی و با دور شدن از مرکز رو به کاهش می گذارد و در مرز ۵۰ تا ۶۲٫۵ میکرون از مرکز هسته، به حداقل خود می رسد.
چنین وضعیتی باعث خواهد شد که مرز بین ناحیه هسته و روکش به صورت یـک سـطح آینـه ای عمل نکند بلکه پرتوهای نور همانند پدیده سراب به صـورت منحنـی وار شکسـته شـده و پـس از رسیدن به زاویه بحرانی مجددا بر روی منحنی مشابه به سوی هسته برگردند.
این نوع از فیبرهای نوری می توانند در سرعت های بالای گیگابیت در مسافت های کوتـاه بـه کارگرفته شوند.
ولی در مسافتهای زیاد یا باید از سرعت ارسال کاسته شـود و یـا از فیبـر نـوع بعـد اسـتفاده گردد.
از آنجا که در فیبر نوری چند حالته با ضریب شکست پله ای شعاع های نوری کـه بـا زاویـه تابش متفاوت دچار انعکاس می شوند همزمان به مقصد نمی رسند ، عرض پالس در مقصد بیشـتر شده و به دلیل تداخل پالس های مجاور نمی توان نرخ انتقال داده را از یک حد بالاتر بـرد .
بـرای رفع این مشکل از فیبر نوری چند حالته با ضریب شکست تدریجی استفاده می شود که باعث مـی شود نور به تدریج و شبیه موج سینوسی بشکند .
سرعت نور در هسته به دلیل چگالی بالاتر بیشـتر است و لذا همه شعاع های نوری همزمان به مقصد می رسند.
بنابراین به دلیل نزدیکتر شدن عرض پالس در گیرنده به عرض پالس فرستنده ، نرخ انتقال در آنها بیشتر است.
۳٫ فیبرنوری Single-Mode با ضریب شکست پله ای:
این نوع از فیبرهای نوری کـه بـه اختصـار SMF نامیده شده اند، دارای یک هسته فوق العاده باریک (۸ تا ۱۰ میکرون) هستند و یک پرتـوی تک موج (لیزر) به درون آن تابانیده می شود.
این پرتو تک موج حداقل برخـورد را بـا مـرز ناحیـه شکست دارد و طبعا کمترین اتساع را به پالس ها تحمیـل میکنـد.
و بـرای نرخهـای ارسـال چنـد ده گیگابیت در فواصل بسیار طولانی مناسب است.
مقایسه تضعیف و پهنای باند فیبر های نوری
انواع کابل فیبر نوری بر اساس ویژگی های محیطی
کابلهای فیبر نوری بسته به محیطی که باید در آن نصب شوند در انواع کاملا متفاوتی تولید مـی شـوند.
هـرچند که ماهیت تارهای فیبر نوری درون آنها یا از نوعه MMF یا SMF با پارامتر های کمابیش مشابه اسـت.
Permanent link to this article: http://peg-co.com/home/%d9%88%db%8c%da%98%da%af%db%8c-%d9%87%d8%a7%db%8c-%da%a9%d8%a7%d8%a8%d9%84-%d9%87%d8%a7%db%8c-%d9%81%db%8c%d8%a8%d8%b1-%d9%86%d9%88%d8%b1%db%8c/
دلایل استفاده از سیستم شارژ کنترلر باتری
مقدمه:
ظرفیت و ولتاژ باتری پیرو واکنشهای شیمیایی داخلی بوده که ماهیتی غیرخطی دارند.
بنابراین، شارژ (و همچنین دشارژ) یک باتری نیز خطی نبوده و از منحنی خاصی تحت عنوان «منحنی شارژ باتری» پیروی مینماید.
بعنوان مثال:
در یک سیستم برق خورشیدی نیاز به دستگاهی هست که از یک طرف بار خروجی پنلها را جهت گرفتن حداکثر توان از آنها تنظیم نماید و از طرف دیگر، باتری (یا بانک باتری) را مطابق منحنی بهینه شارژ نماید.
این دستگاه تطبیقدهنده بار پنلهای سولار و شارژ باتریها، « شارژ کنترلر » (Charge Controller) نام دارد.
وظیفه اصلی دستگاه شارژکنترلر:
بطور کلی وظیفه شارژ کنترلر، اندازهگیری دایمی ولتاژ و جریان شارژ باتری جهت تنظیم ولتاژ بهینه شارژ در بخشهای اول و دوم منحنی شارژ باتری در شکل زیر و قطع/وصل شارژ در بخش سوم این منحنی است.
Permanent link to this article: http://peg-co.com/home/%d8%af%d9%84%d8%a7%db%8c%d9%84-%d8%a7%d8%b3%d8%aa%d9%81%d8%a7%d8%af%d9%87-%d8%a7%d8%b2-%d8%b3%db%8c%d8%b3%d8%aa%d9%85-%d8%b4%d8%a7%d8%b1%da%98-%da%a9%d9%86%d8%aa%d8%b1%d9%84%d8%b1-%d8%a8%d8%a7%d8%aa/
کاربرد سروو موتورها در صنعت
مقدمه:
سروموتور (به انگلیسی: Servo motor) یا موتور کنترل (به انگلیسی: Control motor) نوعی از موتورهای الکتریکی است که با هدف بکارگیری در سیستمهای کنترل فیدبک طراحی میشود. لختی (اینرسی) در این موتورها پایین بوده و در نتیجه تغییر سرعت در این موتورها بسیار سریع است. سروو برگرفته از کلمه یونانی Servus به معنی خدمتکار است و شاید به این دلیل یه این نوع از موتورها و سیستمهای کنترلی سروو گفته میشود که مثل یک خدمتکار تحت کنترل بوده و با دقت به فرامین پاسخ میدهد.سرو موتورها در محدوه کسری از کیلووات تا صدها کیلو وات مورد استفاده قرار میگیرند،سرو موتورهای با توانهای پایین اغلب در اتومبیل ها،ماشینهای ابزار و انواع مختلف شیرهای کنترلی استفاده می شود در حالی که سرو موتورهای با توان بالاتر در ماشینهای نورد کاغذ، بالابرها، آسانسورها، ماشینهای تعلیق جرثقیل ها و… مورد استفاده قرار میگیرند.سرو موتورهای با توان کمتراز یک کیلو وات برای ماشین های خاص استفاده می شوند،البته ناگفته نماند که استپرموتورها و موتورهای خطی نیز جزو موتورهای سرو محصوب میشوند. معمولاً قطر این موتورها کم اما درازای آنها زیاد میباشد. اما نسبت به موتورهای معمولی قیمت بالاییدارند. توان نامی این موتورها بین چند دهم وات تا چندصد وات متغیر است.
سرووموتورها در دو نوع ساخته میشوند:
- سرووموتورهای جریان مستقیم (دیسی)
- سرووموتورهای جریان متناوب (ایسی)
کاربرد سرو موتور:
از سرو موتور در تمام پروسه های کنترلی و عمومی که نیاز به موتور الکتریکی میباشد میتوان استفاده کرد ولی به دلیل قیمت بالای این موتورهای از لحاظ اقتصادی به صرفه نمیباشد تا از آنها استفاده نمود ولی در بعضی پروسه ها باید فقط و فقط از سرو موتور استفاده کرد زیرا دقت بسیار بالا،سرعت و عکس العمل سریع ،گشتاور متغییر و بالا نسبت به سایر موتورهای دیگر را دارد ،به همین دلیل از سرو موتور در موارد زیر استفاده میشود:
ماشین آلات تولید قطعات الکترونیکی،انواع ماشین آلات cncفلزات، ماشین آلات cncطلا و چوب، ماشین آلات بسته بندی و دوخت پلاستیک، ماشین آلات نساجی،انواع ماشین آلات چاپ، انواع روباتهای صنعتی، روبات های تجهیزات پزشکی، شبیه ساز خودرو، سینمای ۵ بعدی و ۳ بعدی،ماشین آلات تزریق پلاستیک و …
برای کنترل بهینه سیستم های تولید و ماشین آلات صنعتی گوناگون که شامل بهینه سازی در مصرف انرژی، وقت و هزینه های مختلف فرایندهای تولید، ماشین ابزارها و غیره می شود، از حالتهای کنترلی به شرح زیر استفاده میشود.
۱-کنترل موقعیت
۲-کنترل سرعت
۳-کنترل گشتاور
۴-کنترل دستی
طریقه راه اندازی سرو موتور:
جهت راه اندازی موتور های سروو باید از درایور آنها که به سرو درایو معروف هستند استفاده نمود.سرو درایو یا به صورت تکفاز و یا به صورت ۳ فاز ارائه میشوند، سرو درایو دارای مزایای زیر میباشد:
۱-ورودی تکفاز و خروجی ۳ فاز
۲-پشتیبانی و خواندن تمامی انکودرهای موجود در بازار
۳-قابلیت شبکه شدن درایو ها با چندین درایو و یا کنترلر دیگر از طریق شبکه Modbus,Can,FieldBus
۴-حذف لرزش بار در سرعت های بالا و کارهای دقیق با فانکشن های تخصصی
۵-پاسخ زمانی بسیار بالا
۶-ایجاد سرعت ثابت در دور های بسیار پایین
۷-تحمل اضافه بار تا ۳۰۰%
۸-داشتن ارتباط همزمان از طریق ۲ شبکه ارتباطی برای کاربردهای حرفه ای
۹-ایجاد homingبر روی درایو با تعیین آفست موقعیت پس از پالس
۱۰-ایجاد مدهای کنترل speed,position,torqueو قابلیت تغییر مد به صورت داینامیک
۱۱-دقت بسیار بالا
۱۲-داشتن گیربکس الکترونیکی داینامیک و امکان تغییر مقادیر به صورت آنلاین
Permanent link to this article: http://peg-co.com/home/%da%a9%d8%a7%d8%b1%d8%a8%d8%b1%d8%af-%d8%b3%d8%b1%d9%88%d9%88-%d9%85%d9%88%d8%aa%d9%88%d8%b1%d9%87%d8%a7-%d8%af%d8%b1-%d8%b5%d9%86%d8%b9%d8%aa/