Monthly Archive: مرداد ۱۳۹۶
۱- چراغ Runway edge :
این چراغ به دو نوع ایستاده و کفی می باشد که در کناره های باند نصب شده و فاصله هر چراغ تا چراغ بعدی ۶۰ متر می باشد . رنگ نور این چراغها تا ۶۰۰ متر مانده به انتهای باند سفید و ۶۰۰ متر انتهای باند به رنگ زرد می باشد .
۲- چراغ Runway centerline :
این چراغ از نوع کفی بوده و در محور مرکزی باند نصب شده . فاصله این چراغها بسته به RVR فرودگاه ۱۵ یا ۳۰ متر میباشد . رنگ نور آنها از ابتدای باند تا ۹۰۰ متر مانده به انتهای باند به رنگ سفید ، از ۹۰۰ متر تا ۳۰۰ متر مانده به انتهای باند یکی در میان سفید و قرمز و ۳۰۰ متر انتهایی به رنگ قرمز می باشد .این چراغها در سیستم CATII به بالا نصب می شود .
۳- چراغهای Runway touchdown zone light :
این چراغها به صورت کفی بوده و از ابتدای باند به طول ۹۰۰ متر که از بعد از تریشلد و عمود بر محور سنتر لاین به تعداد ۶ تا ۸ عدد در هر ردیف نصب میشود . فاصله این چراغها ۳۰ یا ۶۰ متر بوده و رنگ آنها سفید می باشد و در هر ردیف سه عددچراغ نصب می گردد . این چراغها یک جهته بوده و فقط از سمتی که خلبان اقدام به فرود می کند دیده میشود . این چراغها در سیستم CATIIنصب میشود .
۴-چراغهای آستانه باند (Runway threshold light ) :
این چراغها در ابتدای باند نصب شده و عمود بر محور خط مرکزی باند می باشد . رنگ این چراغها سبز بوده و نشان دهنده ابتدای باند به خلبان میباشد . ( خلبان بعد ازاین چراغها مجاز به زمین زدن چرخها است ) و بسته به نوع CAT سیستم ، تعداد این چراغها متغیر می باشد . این چراغها به صورت یک جهته ( دو سبز ) و یا دو جهته ( دوسبز و یک قرمز ) می باشد .
۵- چراغهای Runway end light :
این چراغها به رنگ قرمز بوده و یک طرفه می باشد و انتهای باند را به خلبان نشان میدهد . این چراغها دربین چراغهای تریشلد و عمود بر راستای محور باند نصب می گردد.
Permanent link to this article: http://peg-co.com/home/%d8%a7%d9%86%d9%88%d8%a7%d8%b9-%da%86%d8%b1%d8%a7%d8%ba-runway-%d8%af%d8%b1-%d8%a8%d8%a7%d9%86%d8%af-%d9%81%d8%b1%d9%88%d8%af%da%af%d8%a7%d9%87/
۱- چراغهای Simple approach lighting system یا (SALS) :این چراغها در فرودگاه هایی که به صورت non-precision و non-Instrument می باشند نصب شده و خلبان را به سمت خط مرکزی باند هدایت می کند . تعداد این چراغها ۱۷ عدد بوده و به رنگ سفید به صورت یک جهته می باشند که تعداد هفت عدد از این چراغها در راستای خط وسط باند و ده عدد از آنها به عنوان Cross barعمود بر محور این چراغها و در فاصله ۲۰۰ متری قبل از تریشلد نصب میگردد . برای نصب این چراغها فضایی حدود ۴۲۰ متر طولی نیاز می باشد .
۲-چراغهای Precision Approach lighting system در CAT1: این چراغها به رنگ سفید و یک جهته بوده و تا ۹۰۰ متر قبل از تریشلد باند این چراغها نصب می گردد . این سیستم دارای پنج کراس بار می باشد که در فواصل ۱۵۰ ، ۳۰۰ ، ۴۵۰ ، ۶۰۰ و ۷۵۰ متری قبل از باند عمود بر چراغهای خط مرکزی این سیستم نصب می گردد . چراغهای خط وسط سیستم به دو نوع coded و معمولی می باشد . تعداد این چراغها ۱۲۰ عدد و دردونوع ایستاده و کفی نصب می گردد .
۳- چراغهای Precision Approach lighting system در CAT II / III :این سیستم کلیه ملزومات CATI را شامل می شود با این تفاوت که تعدادی چراغهای کمکی به نام چراغهای side row قبل از تریشلد از فاصله ۳۰۰ متری تا ابتدای باند به رنگ قرمز در دو طرف چراغهای سنتر لاین سیستم اپروچ نصب می گردد .
Permanent link to this article: http://peg-co.com/home/%da%86%d8%b1%d8%a7%d8%ba-%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%a7%d9%be%d8%b1%d9%88%da%86-%d8%af%d8%b1-%d8%a8%d8%a7%d9%86%d8%af-%d9%81%d8%b1%d9%88%d8%af%da%af%d8%a7%d9%87/
Permanent link to this article: http://peg-co.com/home/%d8%a7%d8%b1%d8%aa-%d8%af%d8%b1-%d9%be%d8%b3%d8%aa-%d9%87%d8%a7%db%8c-%d9%81%d8%b4%d8%a7%d8%b1-%d9%82%d9%88%db%8c/
انواع سیستمهای زمین ( ارتینگ)
بطور کلی به منظور:
۱- تامین حفاظت جانی انسان ها
۲- عملکرد مناسب دستگاهها
۳- کنترل نویز،
از سیستمهای زمین که به اصطلاح ارتینگ یا گراندینگ نامیده می شوند، استفاده می کنیم .
که طبق تعریف عبارتست از:
اتصال الکتریکی تجهیزاتی که:
-با برق کار می کنند و بدنه فلزی دارند
-با برق کار نمی کنند و بدنه فلزی دارند
-با برق کار نمی کنند و بدنه فلزی هم ندارند یعنی عایق هستند به شبکه زمین.
نام گذاری سیستم های زمین:
جهت مشخص کردن نحوه زمین کردن سیستم ها از حروف اختصاری به شرح زیر استفاده می شود:
حرف اول از سمت چپ مشخص کننده نوع رابطه سیستم نیرو در سمت تغذیه با زمین است.
بدین صورت که اگر حرف T باشد بدین معنی است که نقطه خنثی سیستم در سمت تغذیه بطور مستقیم زمین شده است.
و اگر حرف I باشد به این معنی است که یک نقطه از سیستم در سمت تغذیه از طریق امپدانسی به زمین وصل است.
حرف دوم از سمت چپ مشخص کننده نوع رابطه بدنه های هادی تاسیسات، در سمت مصرف، با زمین است.
بدین صورت که اگر حرف T باشد بدین معنی است که بدنه هادی از نظر الکتریکی بطور مستقیم و مستقل از اتصالات زمین، به زمین وصل شده است.
و اگر حرف N باشد به این معنی است که بدنه های هادی در سمت مصرف به نقطه زمین شده سیستم نیرو (یعنی هادی حفاظتی) وصل شده اند.
سیستم های زمین به سه گروه IT , TT , TN تقسیم شده اند.
معمول ترین و پر کاربرد ترین آنها سیستم TN است که خود بر مبنای نحوه استفاده از هادی های حفاظتی و حنثی به سه طریق می تواند اجرا شود.
اگر در سرتاسر سیستم، بدنه های هادی از طریق یک هادی حفاظتی به نام PE به نقطه خنثی N در مبدا سیستم وصل باشند به این سیستم TN-S گفته می شود.
که حرف S از کلمه Separate به معنی مجزا، گرفته شده است.
اگر در سرتاسر سیستم، بدنه های هادی به هادی مشترک حفاظتی/خنثی به نام PEN وصل باشند به این سیستم TN-C گفته می شود.
که حرف C از کلمه Common به معنی مشترک، گرفته شده است.
در مواردی که قسمتی از سیستم از مدا تا نقطه تفکیک ( معمولا جاییکه برق توسط شرکت توزیع به مصرف کننده تحویل داده می شود) هادی مشترک حفاظتی/ خنثی PEN دارند اما از آن به بعد دو هادی حفاظتی (PE) و خنثی (N) از هم جدا می شوند،
از هر دو حرف C و S استفاده خواهد شد به نحوی که چنین سیستمی به نام TN-C-S معروف است.
Permanent link to this article: http://peg-co.com/home/%d8%a7%d9%86%d9%88%d8%a7%d8%b9-%d8%b3%db%8c%d8%b3%d8%aa%d9%85-%d8%a7%d8%b1%d8%aa%db%8c%d9%86%da%af/
PAPI LIGHTS
وظایف چراغ papi در باند فرودگاه
این چراغ ها نشان دهنده شیب صحیح زاویه فرود به خلبان می باشند.
چراغ های پاپی دارای چهار یونیت بوده و سمت چپ (یا راست) باند نصب می گردد.
این چراغ ها به وسیله تفکیک طیف نوری که ایجاد می کنند، زاویه صحیح فرود را به خلبان نشان می دهند.
یعنی اگر خلبان دویونیت نزدیک به باند را قرمز و دو یونیت دورتر را سفید ببیند متوجه درستی زاویه فرود می شود.
اگر تعداد چراغ های قرمزی که خلبان می بیند ۳ یا ۴ عدد باشد، یعنی زاویه فرود کمتر از نرمال است و یا ارتفاع هواپیما پایین تر از حد مجاز می باشد.
صاعقه گیر آذرخش(ساخت ایران)
در این حالت خلبان باید با بالا کشیدن یوک و اصلاح زاویه، از برخورد هواپیما با زمین (قبل از رسیدن به باند) جلوگیری کند.
همچنین اگر تعداد یونیت های سفید ۳ یا ۴ عدد باشد، یعنی زاویه فرود بیشتر از نرمال است و یا ارتفاع هواپیما بالاتر از حد مجاز می باشد.
در این حالت خلبان باید با کاهش ارتفاع و پایین دادن یوک و اصلاح زاویه فرود، از دست دادن طول باند و خروج احتمالی از باند را منتفی سازد.
Permanent link to this article: http://peg-co.com/home/%d9%88%d8%b8%d8%a7%db%8c%d9%81-%da%86%d8%b1%d8%a7%d8%ba-papi-%d8%af%d8%b1-%d8%a8%d8%a7%d9%86%d8%af-%d9%81%d8%b1%d9%88%d8%af%da%af%d8%a7%d9%87/
۱- یخزدگی و خشکی خاک
میدانیم که هدایت الکتریسیته در فلزات ناشی از جابهجایی الکترونهاست و در این کار هستههای اتمها در جای خود میمانند و جابهجا نمیشوند.
ولی در غیرفلزاتی مانند خاک، قضیه به شکل دیگریست؛ در این مواد هدایت الکتریسیته ماهیت شیمیایی داشته و از املاح یونیزه شدهی موجود در آنها سرچشمه میگیرد.
همچنین، میدانیم که عبور جریان توسط یونها مستلزم حرکت و جابهجایی آنهاست.
حال با توجه به این که یک یون، کل اتم را شامل میشود و اتمهای مواد جامد قادر به جابهجایی نیستند، خاک نیز در حالت جامد قادر به هدایت جریان برق نیست.
ولی هنگامی که مقداری آب جذب خاک شود، املاح خاک، در این رطوبت حل و سپس یونیزه شده و آنگاه میتوانند عمل هدایت الکتریکی را انجام دهند.
به همین دلیل، خاکهای خشک یا یخزده قادر به هدایت نبوده و مقاومت بسیار زیادی از خود نشان میدهند.
بر همین اساس، هنگام تعیین عمق چاه، میباید به امکان یخ زدن سطح خاک در زمستان و خشک شدن آن در تابستان توجه کرد و با در نظر گرفتن آب و هوای منطقه، عمق مؤثر چاه را از سطحی که امکان یخ زدن و خشک شدن ندارد، به پایین در نظر گرفت.
این موضوع به ویژه در اتصال زمینهای افقی (شبکهها یا مشهای ارت که در عمق کمی اجرا میشوند) درخور توجه است.
۲- تراکم خاک
میدانیم که خاک از دانههایی با اندازههای مختلف تشکیل شده است که این دانهها در خاکهای دست نخورده، معمولاً به همدیگر فشرده شده و تودهای متراکم را به وجود میآورند.
در این تودههای متراکم، دانههای خاک در همدیگر فرو رفته و فضای تهی قابل توجهی میان خودشان باقی نمیگذارند.
بنابراین، سطح تماس بین دانهها زیاد بوده و در نتیجه مقاومت الکتریکی کمی ایجاد میشود؛ در حالی که در خاکهای دستی و نامتراکم، فضاهای خالی زیاد بین دانههای خاک، سطح تماس کمی ایجاد میکند و به همین دلیل مقاومت الکتریکی زیادی پدید میآید.
نکتهی دیگر این که هر چه دانههای خاک درشتتر باشند، فاصلههای خالی بیشتری بین آنها به وجود آمده و مقاومت الکتریکی را افزایش میدهد.
اکنون نکتهی بسیار مهم دیگری را مورد توجه قرار میدهیم و آن این که اثر مقاومت ویژهی خاکهای نزدیک و اطراف الکترود ارت در مقاومت چاه، بسیار بیشتر از اثر خاکهای دور از آن است.
توجه به این دو مطلب مهم نشان میدهد که اجرای چاه ارت در زمین دست نخورده اهمیت فوقالعادهای دارد و در صورت دستی بودن خاکهای سطحی، چاره آن است که نخست آن قدر پایین برویم تا به زمین دست نخورده برسیم و آنگاه کندن چاه را در زمین دست نخورده، به اندازهی کافی ادامه دهیم.
بدیهی است که تنها آن بخش از چاه که در خاک دست نخورده قرار دارد، ارزشمند و مؤثر بوده و عمق مؤثر چاه نیز برابر ارتفاع همان بخش است.
دقیقاً به همین دلیل است که در هنگام اجرای چاه ارت باید الکترولیت اطراف الکترود را به خوبی کوبیده و متراکم نمود.
زیرا این کار در کاهش مقاومت چاه، اثر فراوان دارد.
با توجه به این که سیم متصل به الکترود ارت (که تا سطح خاک بالا میآید) نیز مانند یک الکترود میلهای عمل نموده و در کاهش مقاومت کلی چاه مؤثر است.
کوبیدن خاکهای لایههای بالاتر از الکترود (اطراف سیم ارت) نیز میتواند در کاهش مقاومت چاه مؤثر باشد و هر چه آنها را بیشتر کوبیده و متراکم کنیم، نتیجهی بهتری حاصل میشود.
در این جا برخی خواص ارزشمند خاک بنتونیت به عنوان الکترولیت مشخص میشود.
دانهبندی این خاک فوقالعاده ریز بوده، دارای خاصیت تورمی شدیدی است و در اثر تورم ناشی از آبگیری، تمامی خلل و فرج موجود میان دانههای خود را پُرکرده و به تمام سطوح پیراونی نیز فشرده میشود؛ و همین موضوع یکی از دلایل پایین بودن مقاومت الکتریکی چاههای بنتونیتیست.
از سوی دیگر، این تودهی متراکم نیاز به کوبیدن ندارد و در نتیجه اجرای آن آسان است و مقاومت حاصل از آن، بر خلاف الکترولیتهایی از قبیل ذغال و نمک، وابسته به چگونگی اجرا و دقت در کوبیدن الکترولیت نیست.
۳- نم ورطوبت خاک
همان گونه که در تشریح اثر یخزدگی گفته شد، هدایت الکتریسیته در خاک ماهیت شیمیایی داشته و از املاح حل شده در رطوبت خاک سرچشمه میگیرد.
بنابراین، هرچه رطوبت بیشتری در خاک موجود باشد، املاح بیشتری در آن حل شده و جابهجایی یونها نیز بهبود مییابد.
بنابراین، میزان هدایت آن نیز افزایش مییابد، ولی برخلاف انتظار، آندسته از خاکهای سطحی یا زیرزمینی که به طور دائم در معرض رطوبت فراوان قرار دارند (مانند بستر جویها و رودخانهها) دارای هدایت کمی هستند.
زیرا آب و رطوبت بسیار زیاد موجود در این خاکها، به تدریج و به مرور زمان، املاح و حتی دانههای ریز این خاکها را شسته و با خود به جاهای دیگر برده است در نتیجه هدایت آنها به دلیل فقر املاح، اندک است.
پس با افزایش رطوبت خاک، هدایت آن افزایش مییابد؛ ولی هنگامی که مقدار این رطوبت بسیار زیاد شود، میزان هدایت کاهش خواهد یافت.
پیش از این گفته شد که اثر مقاومت ویژهی خاکهای نزدیک و اطراف الکترود ارت در مقاومت چاه، بسیار بیشتر از اثر خاکهای دور از آن است.
بنابراین، بهتر است چاه ارت را آن قدر بکنیم تا به خاک مرطوب که دارای مقاومت کمیست، برسیم و سپس درون خاک مرطوب نیز تا اندازهای حفاری را ادامه بدهیم.
به این ترتیب، الکترود ارت در محاصرهی خاکی کم مقاومت قرار خواهد گرفت.
به ویژه قابل توجه است که افزایش عمق چاه از یک سو موجب کاهش مقاومت آن شده و از سوی دیگر در اعماق بیشتر معمولاً درصد رطوبت نیز افزایش یافته و به شکلی مضاعف موجب کاهش مقاومت الکتریکی آن میشود.
ولی هرگز نباید کار را تا رسیدن به سفرههای آب زیرزمینی ادامه داد؛ زیرا همان گونه که گفته شد، این کار اثر معکوس دارد.
۴-فواصل چاهها از یکدیگر
معمولاً تعداد و فاصلهی چاههای ارت و محل احداث آنها، با توجه به مقاومت موردنظر، از سوی طراح محاسبه و تعیین میشود، ولی به دلیل آن که فرمولهای محاسبهی مقاومت چاه ارت اصولاً با فرض همگن بودن خاک نوشته شدهاند و در عمل با خاکها و زمینهای غیرهمگن مواجهایم.
همچنین به علت وجود برخی موانع و دشواریهای اجرایی، ممکن است مقاومت عملی چاهها با مقدار محاسبه شده تفاوت داشته و پس از اجرا (به منظور کاهش مقاومت) نیاز به اضافه کردن چاه جدید داشته باشیم.
گاهی نیز حین اجرای طرح، به دلیل وجود موانع عملی از قبیل وجود صخره یا لاشههای بزرگ بتنی در محل طراحی شده، ناگزیر از تغییر محل آن شویم.
از این رو، لازم است محلهای جدیدی برای احداث چاه در نظر گرفته شود.
به همین دلیل مهندس ناظر میباید به نکات حائز اهمیت در جانمایی چاه ارت مسلط باشد. یکی از نکات مهم در این کار، رعایت فاصلهی لازم میان چاههاست.
مایع کاهنده ارت(ers)
میدانیم که هر چاه ارت دارای محدودهای در اطراف خود میباشد که در هنگام بروز خطا و جاری شدن جریان در الکترود ارت، دارای ولتاژ خواهد شد.
این محدوده، حوزهی مقاومت (Resistance Area) نامیده میشود.
نکتهی مهم این است که دو چاه ارت تا حد ممکن از هم دور باشند و یا فاصلهی آنها دست کم به اندازهای باشد که حوزههای مقاومت آنها همپوشانی نداشته باشند.
(به شکلهای ۴ و ۵ توجه شود.)
رعایت نشدن این نکته مشکلات زیر را به وجود میآورد:
الف) در صورتی که دو چاه برای دو شبکهی مستقل از هم به کار روند (مثلاً یکی برای ارت فشار ضعیف ترانسفورماتور و دیگری برای ارت فشار قوی آن)، هنگام بروز خطا در یکی از شبکهها، ارت شبکهی دیگر نیز برقدار خواهد شد و این موضوع میتواند بسیار خطرناک باشد.
ب) در صورتی که دو چاه به یکدیگر متصل شده و هر دو برای یک سامانه به کار روند، رعایت نشدن حداقل فاصله باعث میشود که پس از متصل کردن دو چاه به یکدیگر، کاهش مورد نظر در مقاومت کل به دست نیامده و مقاومت حاصل شده، بیشتر از حد انتظار شود.
ابعاد حوزهی مقاومت بستگی به مقاومت ویژهی خاک و عمق چاه دارد.
هر چه مقاومت ویژهی خاک بیشتر باشد و یا عمق چاه افزایش یابد، حوزهی مقاومت بزرگتر میشود.
به طور کلی برای چاههایی که به هم متصل شده و ارت واحدی را تشکیل میدهند، این فاصله نباید کمتر از ۶ متر باشد.
و برای دو چاه که متعلق به دو سامانهی مختلف میباشند، این فاصله نباید کمتر از ۲۰ متر یا دو برابر عمق چاه (هر کدام که بیشتر بود) بشود.
Permanent link to this article: http://peg-co.com/home/%d9%85%d9%82%d8%a7%d9%88%d9%85%d8%aa-%da%86%d8%a7%d9%87-%d8%a7%d8%b1%d8%aa-%d9%88-%d9%be%d8%a7%d8%b1%d8%a7%d9%85%d8%aa%d8%b1%d9%87%d8%a7%db%8c-%d9%85%d9%88%d8%ab%d8%b1-%d8%af%d8%b1-%da%a9%d8%a7%d9%87/
ایجاد تحول در تکنولوژی انرژی های بادی با توربینهای بدون پره Saphon
به نظر شما آیندهی انرژیهای بادی چگونه خواهد بود؟
توربینهای بادی بزرگتر؟
توربینهای بادی با بازده بالاتر؟
توربینهای بادی با طراحی شیکتر؟
یا شاید هم توربینهای بادی بدون پرههای محرک؟
شرکت Saphon با الهام از قایقهای بادی، توربینی را طراحی کرده است که بسیار کارآمدتر از توربینهای کنونی میباشد.
توربینهای بدون پرهی Saphon از یک بدنهی بادبانی شکل، روتور و جعبه دنده بهره میبرند، بدون اینکه شبیه به توربینهای رایج پَره داشته باشند.
این توربینها ظاهراً قصد دارند بر قانون Betz غلبه کنند.
قانون Betz ادعا میکند که هیچ توربینی نمیتواند بیش از ۵۹.۳ درصد انرژی جنبشی باد را به دام بیاندازد.
یک توربین متوسط، حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد انرژی باد را به دام میاندازد که تقریباً برابر است با ۷۰ تا ۸۰ درصد از چیزی که قانون Betz ادعا میکند.
این درحالیست توربینهای مورد بحث ما در این مطلب، ۲.۳ برابر کارآمدتر از توربینهای رایج عمل میکنند.
علاوه بر این، گفته میشود که هزینهی این توربینها ۴۵ درصد کمتر از یک توربین معمولی است که علت این امر، عدم وجود پرهها و عدم وجود هاب و جعبه دندههای مرتبط میباشد.
پس میتوان گفت این توربینها تحولی نسبتاً بزرگ در تکنولوژی توربینهای بادی محسوب میشوند.
در واقع باد توسط یک بادبان به دام میافتد به طوری که یک حرکت جلو و عقب برایش پیش میآید.
حرکت ایجاد شده، یک مسیر گرهای را دنبال میکند و از طریق پیستونها، امکان تبدیل قسمت اعظم حرکت باد به انرژی مکانیکی در توربین را فراهم میکند.
سپس، انرژی ایجاد شده به یک فشار هیدرولیکی تبدیل میشود که میتواند از طریق یک انباشتگر هیدرولیکی (hydraulic accumulator) ذخیره شود یا از طریق موتور هیدرولیکی و ژنراتور به انرژی الکتریکی تبدیل شود.
از دیگر مزایای این توربینهای میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
”دوستدار حیات وحش”
فضای خالی بین پرهای توربینهای رایج آنقدر زیاد است که ممکن است پرندگان از بین آنها رد شوند.
متأسفانه تعداد زیادی از پرندگان بر اثر با برخورد پرهی توربینها زخمی میشوند ولی تکنولوژی توربینهای بادی Saphon به دلیل بدون پره بدون، خطری برای پرندگان نخواهد داشت.
”آلودگیهای صوتی و ارتعاشات کمتر”
آلودگی صوتی و ارتعاشات توربینهای معمولی عمدتاً به دلیل استفاده از پرهها و جعبه دندهها است که با تکنولوژی توربینهای بادی Saphon این مشکل نیز برطرف شده است.
”قابل استفاده برای مناطق مختلف”
این توربینها برای مناطق شهری و روستایی نیز قابل استفاده است زیرا حالت ظاهری محیط را مانند توربینهای بادی رایج، تغییر نمیدهند.[/acc_item]
”ایجاد اختلال کم در امواج رادیو و تلویزیون و رادارها”
چرخش پرهها میتواند منجر به اختلال در امواج تلویزیون، ایجاد سیگنالهای ساختگی و شناسایی رادارهای کاذب شوند.
با حذف پرهها، این مشکل نیز برطرف شده است.
”کاهش خطر ناشی از شکستگی پرهها”
اینرسی ناشی از حرکت چرخشی پرهها در توربینهای معمولی میتواند خطرآفرین باشد زیرا احتمال شکستن آنها صفر نیست!
تکنولوژی توربینهای بدون پرهی Saphon این خطر را نیز برطرف کرده است به طوری که احتمال شکستن و پرت شدن قطعات وجود ندارد.
منبع:ecogeek.ir
Permanent link to this article: http://peg-co.com/home/%d8%aa%d9%88%d8%b1%d8%a8%db%8c%d9%86%e2%80%8c%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%a8%d8%a7%d8%af%db%8c-%d8%a8%d8%af%d9%88%d9%86-%d9%be%d8%b1%d9%87/
لوازم خانگی معمولا دارای مصارف برق زیادی نمی باشند و بجز بخش مربوط به روشنایی و سرمایش و گرمایشکه بمدت طولانی تری استفاده میشوند، بقیه وسایل بطور متناوب و کوتاه مدت روشن میشوند.
مانند لوازم صوتی و تصویری، لپ تاب، رایانه، لوازم آشپزخانه .
بعلاوه اغلب وسایل برقی بویژه لوازم صوتی و تصویری نسبت به نوسانات برق حساس می باشند و خطر آسیب دیدن و سوختن آنها وحود دارد.
لوازم برقی برای برق ورودی ۲۲۰ تا ۲۴۰ ولت طراحی میشوند و سیستمهای ذخیره انرژی باید قابلیت تولید برق متناوب با ولتاژ استاندارد را داشته باشند.
سیستمهای یو پی اس مورد استفاده مصارف خانگی باید دارای قابلیت تنظیم مدولار باشند تا حداکثر تطابق با مصارف متغیر خروحی در طول شبانه روز را داشته باشند.
همچنین قابلیت مانیتورینگ مصرف سیستم و نوسانات یرق ورودی توسط پورت هوشمند و اتصال به نرم افزار پر قدرت UPS wing از جملهه ویژگیهای مورد نیاز برای سیستمهای خانگی است.
استفاده از سیستم یو پی اس در ساعات کم مصرف مانند ساعات نیمه شب و صبح زود و استفاده از آن در ساعات پیک مصرف علاوه بر کاهش هزینه برق مصرفی خانوار موحب بهینه شدن برق مصرفی و افزایش عمر لوازم برقی خانه میشود.
یو پی اس UPS در واقع حروف اول کلمات سیستم برق بدون وقفه می باشد (Uninterruptable Power System) و همانگونه که از نام آن دیده میشود دو وظیفه اساسی را به عهده دارد:
۱ ) اصلاح برق با کیفیت مناسب
۲ ) پشتیبانی کننده منبع برق در زمان قطع برق
وظیفه اول یو پی اس در واقع اصلاحاتی است که ناشی از اعوجاج یا nois , ولتاژهای اضافی یا Surges و کاهش ولتاژ یا Sags می باشد.
در مطالعاتی که توسط شرکتIBM صورت گرفته است کامپیوترهای شخصی در USA در هر ماه بطور متوسط ۱۲۸ بار تحت تأثیر مشکلات ناشی از برق شهر بوده اند که این مشکلات در طیف وسیعی ولتاژهای اضافی(Surges) و یا ولتاژهای لحظه ای (Spikes) که می توانند به سخت افزار سیستم خسارت وارد نمایند و کاهش های لحظه ای ولتاژ (Sags) و قطع برق که می تواند به داده های سیستم خسارت وارد آوردند می گردند.
با این نگرش منشأ ۴۸٫۵% از مشکلات ناشی از بین رفتن داده ها بواسطه مشکلات موجود در برق شهر می باشد.
حال اگر مطالعات دقیقی بر رویشبکه برق داخل شهری در ایران انجام پذیرد طبعا” این مشکلات درصد بالاتری را خواهد داشت.
پس بعنوان یک وظیفه, یو پی اس باید در حالت وجود برق شهر نسبت به اصلاح آن و حذف مشکلات ناشی از وجود برق شهر اقدام نماید.
لازم بذکر است که عمده این مشکلات خارج از حیطه مصرف کننده کامپیوتر بوده و عملا” حذف آن امکان پذیر نمی باشد.
نظیر دوری یا نزدیکی مصرف کننده به پست های توزیع , وجود مصرف کننده هائی نظیر آسانسور, کولر گازی , دستگاه فتوکپی هم فاز با برق یوپی اس, وجود دستگاههای صنعتی نظیر ماشین های تراش ماشین های پرس… در کارخانجات هم بکارگیری ابزار و ادوات برقی نظیر دریل در محل و مکان استفاده از کامپیوتر و یا مصرف کننده هائی با منابع تغذیه سوئیچینگ در مکان استفاده از کامپیوتر که نهایتا” ما را به استفاده از یو پی اس مجبور می سازد.
در وظیفه دوم یو پی اس باید بعنوان پشتیبانی کننده منبع برق در زمان خاموشی انجام وظیفه نماید.
از آنجا که در مقاطع زمانی مختلف در کشور مشکلات قطع برق در مقابل آلودگیهای موجود در شبکه نقش عمده تری را داشتند, این تصور نادرست بوجود آمده است که یو پی اس منحصرا” در نبود برق شهر باید مورد استفاده قرار گیرد.
بهر حال امروزه سیستمهای کامپیوتری در کشور نقشی فراتر از یک واژه پرداز در شرکت یا سازمان را ایفاء می نمایند و به سمت سیستمهای on-line تغییر جهت داده اند و در اینحال قطع برق برای لحظاتی کوتاه نیز به ضرر این سیستمها می باشد و ضرورت استفاده ازیو پی اس UPS را دو چندان می نماید.
اگر یکبار دیگر موارد ذکر شده را جمع بندی نمائیم برای مواردی که نیاز به برق با کیفیت مناسب می باشد و قطع و نبود برق نیز بحران زا می باشد یو پی اس ضرورت خود را نمایان می سازد.
با این توصیف اگر تنها نیاز به وظیفه اول را داشته باشیم از سایر تجهیزات الکترونیکی نظیر استابلایزر یا AVR می توان استفاده نمود و اگر تنها وظیفه دوم مد نظر باشد (نظیر نیاز به سیستمهای روشنائی ) از تجهیزات الکترونیکی دیگری می توان بهره جویی نمود.
بلوک دیاگرام یک یو پی اس UPS بطور عمومی
یوپی اس از لحاظ ساخت و کارکرد به دو شاخه کلی و متمایز از یکدیگر به شرح زیر دسته بندی می گردد این طبقه بندی هیچگونه ارتباطی به فن آوری ساخت و یا شکل موج خروجی یک یوپ یاس UPS ندارد.
الف) نوع ( UPS ONLINE )
در این نوع یوپیاس ,مبدل DC به AC اصلی دستگاه اینورتر (INVERTER) بصورت پیوسته تغذیه بار را با واسطه یکسو ساز و از طریق برق شهر و یا از طریق باطری تأمین می کند و می تواند توسط یکسو ساز اصلی یا شارژر مجزا باطری ها را شارژر نماید
استفاده از کلید Bypass در این نوع یو پی اس اختیاری است.
این کلید فقط هنگام خراب شدن UPS جریانهای آنی راه اندازی و یا اضافه بار خروجی , مصرف کننده را به برق شهر وصل می کند .
ب) نوع ( OFFLINE UPS)
در این نوع UPS در حالت عادی برق شهر از طریق کلید Bypass به مصرف کننده متصل می گردد.
در این حالت مبدل DC به AC اصلیدستگاه(inverter ) خاموش است و یا در صورت روشن بودن در حالت باردهی به مصرف کننده نمی باشد.
و فقط در مواقع خاص نظیر اختلال در شبکه یا قطع برق شهر , جریان خروجی را از طریق انرژی ذخیره شده در باتری تأمین می نماید.
( زمان انتقال جریان توسط کلید Bypass ممکن است چند میلی ثانیه یا در حد صفر باشد.) استفاده از کلید Bypass از الزامات این نوع UPS یوپی اس می باشد .
نتیجه گیری :
در UPS offline در شرایط عادی تغذیه مصرف کننده به عهده اینورتر (Inverter) نیست ولی در یو پی اس (UPS online )چه در شرایط عادی و چه اختلال در شبکه تغذیه بار به عهده اینورتر است.
فروش ویژه صاعقه گیر اکتیو آذرخش
Permanent link to this article: http://peg-co.com/home/%db%8c%d9%88-%d9%be%db%8c-%d8%a7%d8%b3ups-%d8%ae%d8%a7%d9%86%da%af%db%8c/
موارد کاربرد سیستم برقگیر الکترونیکی (ESE):
این سیستم بر اساس استاندارد NFC 17-102 برای محافظت ساختمان های عادی با ارتفاع کمتر از ۶۰ متر و فضاهای باز در موارد زیرممکن است مورد استفاده قرارگیرد :
مجموعه های مسکونی ، ساختمان های مختلف مجموعه فرهنگی و آموزشی و مانند آن ، کارخانه های مختلف و پالایشگاه ها وفضاهای باز شامل انبارها و محوطه های تفریحی و رفاهی و …
محدوده حفاظتی هر برقگیر الکترونیک:
این محدوده از گردش شعاع های حفاظتی( (R pn حاصل از ارتفاع های مختلف (hh)حول محور آن به وجود می آید
شعاع حفاظتی هر برقگیر الکترونیک:
شعاع حفاظت هر برقگیر الکترونیک (Rp) بستگی به ارتفاع نوک آن نسبت به سطح مورد حفاظت (h) پیشروی زمان تخلیـه (ΔT) انتخـاب کلاس حفاظت ( که براسـاس استانداردNFC 17-102 قابل ارزیابی است) مورد نیاز دارد که به شرح ذیل محاسبه و تعیین می شود :
Rp : شعاع حفاظت برقگیر
h : ارتفاع نوک میله برقگیر از سطح مورد حفاظت
D : قطر کره فرضی با توجه به کلاس حفاظت یا فاصله برخورد صاعقه
ΔL : فاصله ای که برقگیر نقطه دریافت صاعقه را برابر نظریه گوی فرضی(Fictitious sphere )از نوک پایانه هوایی دور می کند.
کلاس حفاظت(D ) :
کلاس حفاظت ، که طبقه بندی سیستم حفاظتی برقگیر الکترونیک در برابر صاعقه است و سطح کارایی آن را بیان می کند ( که شعاع کره یونیزه شده علمدار حمله از طرف ابر می باشد ) در این استاندارد به سه طبقه به شرح زیر تقسیم شده است :
کلاس۱ : ۲۰ متر = D ، حداکثر حفاظت
کلاس۲ : ۴۵ متر = D ، حفاظت متوسط
کلاس۳ : ۶۰ متر = D ، حفاظت استاندارد
تعریف فاصله ΔL : طول مسافتی که علمدار حمله زمینی در زمان ΔT ، طی میکند ، ΔL نامیده می شود.
این فاصله براساس فرمول :
L(m) = V(m/µs). ΔT(µs)Δ محاسبه می شود .
ΔT زمانی است که برقگیر الکترونیکی زودتر از یک میله ساده ( در ارتفاع مساوی ) صاعقه را دریافت می کند.
و بر اساس یک سری از آزمایشات در آزمایشگاه ها تعیین میگردد ( به این زمان، زمان پیشروی تخلیه نیز گفته میشود) .
V سرعت یونیزاسیون کانال صاعقه می باشد که معادل m/µs1 در نظر گرفته می شود .
صاعقه گیرهای یونیزه کننده هوا
طراحی و نصب این صاعقه گیر های براساس استاندارد NFC 17-102 انجام می گیرد.
ریشه این استاندارد نیز همان تئوری گوی غلطان است که در تمامی استاندارد ها از آن استفاده شده است.
NFC 17-102 با وارد کردن پارامتر ΔLدر فرمول محاسبات، شعاع پوشش افزایش یافته صاعقه گیر را محاسبه می کند.
صاعقه گیر پس از نصب روی ساختمان، می بایست بوسیله هادیهای میانی Down Conductor از طریق سیم مسی بدون روکش به سیستم زمین متصل گردد.
مقاومت الکترود زمین صاعقه گیر می بایست زیر ۱۰ اهم باشد و پس از اجرا به شبکه هم بتانسیل کل سایت متصل شود.
در اجرای الکترود زمین هر صاعقه گیر می بایست از اقلامی چون صفحه های مسی، مواد کاهنده مقاومت (LOM) ، اتصالات جوش انفجاری استفاده نمود.
((Rp = √( h(2D-h) + ΔL (2D+ ΔL برای H≥۵ meter
H = ارتفاع واقعی نصب صاعقه گیر نسبت به سطح مورد نظر
Rp = شعاع حفاظتی
ΔL = فاصله ای که یون ها در جهت صاعقه می پیمایند (پارامتر متغیر بر حسب نوع و مشخصات صاعقه گیر)
D = درجه پیشرفت صاعقه یا مدت جهش صاعقه در طول مسیر ، که بر اساس درجه حفاظتی تعیین می شود :
Protection Level I : D = 20m
Protection Level II : D = 30m
Protection Level III : D = 45m
Protection Level IV : D = 60m
برای ارتفاع کمتر از ۵ متر ، شعاع حفاظتی از جداول مربوط به هر صاعقه گیر محاسبه می شود.
Permanent link to this article: http://peg-co.com/home/%d8%b3%d9%8a%d8%b3%d8%aa%d9%85-%d8%b5%d8%a7%d8%b9%d9%82%d9%87-%da%af%db%8c%d8%b1-%d8%a7%d9%84%d9%83%d8%aa%d8%b1%d9%88%d9%86%d9%8a%d9%83%d9%8a/
امروزه با مرتفع شدن ساختمان ها به خصوص در مناطق کوهستانی و بلند که صاعقه ی بیشتری رخ می دهد اجرای چاه گراند از اهمیت بالایی برخوردار است.
زیرا اجرای چاه گراند جریان اضافی عبوری در بدنه لوازم برقی ،موتورها ، قسمت های فلزی دستگاه ها و غیره به زمین منتقل می کند .
در واقع سیستم ارت باعث حفاظت افراد و وسایل و تجهیزات الکترونیکی و ابزار و لوازم حساس صنعتی می شود و از اسیب رسیدن به تجهیزات و افراد و برق گرفتگی جلوگیری می کند.
نحوه ی اجرای چاه گراند:
چاه ارت باید در عمقی پایین که دارای رطوبت باشد حفر شود و رعایت استاندارد های اجرای چاه گراند در آن رعایت شود.
عمق چاه از حداقل ۴ متر تا ۸ متر و قطرآن حدودا ۸۰ سانتیمتر می باشد.
دو روش برای اجرای چاه گراند وجود دارد که بسته به موقعیت جغرافیایی محل اجرای چاه گراند می تواند روش زمین عمقی و زمین سطحی را انتخاب نمود.
در واقع بسته به نوع زمین در ارتفاعات کشور خاک را به سه دسته تقسیم می کنیم:
-
مناطق مرتفعی که امکان حفاری و کوبیدن میله مغز فولادی و اجرای چاه گراند در آنها وجود دارد
-
مناطق سنگلاخی که نمی توان در انها حفاری عمیق انجام داد اما می توان شیار ایجاد کرد.
-
مناطق صخره ای
در حالت اول یعنی زمین های صخره ای با استفاده از مصالح ساختمانی ساخته می شود.
تسمه ی مسی در کف کانال خوابانده می شود.
با بنتونیت چاه را پر می نماییم مقاومت کانال باید زیر ۳ اهم باشد.
مرطوب نگه داشتن کانال در این روش از اجرای چاه گراند مهم می باشد.
در روش دوم یعنی مناطق سنگلاخی شبکه ای شطرنجی با سیم مسی را با جوش به هم متصل می کنیم.
با استفاده از مصالح ساختمانی چا را حفر کرده و ۲۰ سانتی متر بنتونیت را در چاه پر می کنیم.
شبکه ساخته شده را روی ان قرار می دهیم و دوباره آن را تا ۲۰ سانتی متر با بنتونیت پر می کنیم .
انشعابهای لازم جهت دکل و سایت ونقاط دیگر را در اجرای چاه گراند از آن می گیریم.
نکات عمومی و مهم در اجرای چاه گراند:
کلیه اتصالات با مفتول برنج یا نقره جوشکاری گردد.سطح جوش باید CM 6 باشدو جهت اتصالات وجوشکاری رعایت گردد.
ازهرپایه دکلهای خودایستا هم فونداسیون دکل توسط سیم مسی و بست مخصوص به اجرای چاه گراند و هم پای دکل به سیستم ارت جوشکاری گردد.
کلیه کابلهای ورودی به سالن دستگاه توسط بست گراند به بدنه دکل و ابتدای لدر افقی(بعد از محل خم شدن کابل)گراند شوند.
اتصال از شبکه گراند سیستم اجرا شده به تانکر سوخت دیزل ژنراتور، تانکر آب هوایی ، اسکلت فلزی ساختمان و در و پنجره های اتاق دستگاه صورت گیرد.
سیمارت درروی زمین باید باروکشوسیمداخلکانالها باید بدون روکش و مستقیم کشیده شود.
پرکردن کانال در اجرای چاه گراند باید با خاک سرند شده کشاورزی یا خاک نرم انجام گردد.
ارتفاع نصب شینه مسی CM 50 ازکف تمام شده باشد.
در دکلهای مهاری پر ظرفیت ، مهارهای دکل بایستی توسط بست مخصوص به گراند اتصال یابد.
جهت استفاده ترانس برق شهر در ایستگاههای مخابرات بایستی گراند جداگانه اجرا گردد.
در سایتهای کامپوتری جهت اجرای چاه گراند بایستی از یک زمین با سطح یکنواخت ( بدون شیب ) استفاده کرد.
Permanent link to this article: http://peg-co.com/home/%da%86%d8%a7%d9%87-%da%af%d8%b1%d8%a7%d9%86%d8%af/